• Mooi weer garantie Mooi weer garantie
  • Schoon, nieuw en onbeschadigd Schoon, nieuw en onbeschadigd
  • Kwaliteit en veiligheid Kwaliteit en veiligheid
  • Volledig ontzorgd van A-Z Volledig ontzorgd van A-Z

Sportdag organiseren

Sportdag organiseren

Een sportdag organiseren is een leuke activiteit voor basisscholen, bedrijven, voorgezet onderwijs, verenigingen of met vrienden of familie. Kortom een sportdag is altijd leuk! Een sportdag is leuk om lekker sportief bezig te zijn en vaak is dit goed om elkaar nog beter of juist te leren kennen. 


Moeite met een sportdag organiseren? Wij geven graag tips! 

Waar begin ik met het organiseren van een sportdag?

Voor wie is de sportdag?

Is de sportdag voor basisschool leerlingen of juist voor tieners of volwassenen? Hoe sportief zijn deze mensen? Dit is belangrijk bij het bepalen van de spellen en de juiste activiteiten voor de sportdag.


Bepaal hoeveel mensen er mee doen aan de sportdag.

Hoeveel deelnemers worden er verwacht? Zorg voor een schatting zodat je genoeg onderdelen en activiteiten voor de sportdag hebt en eventueel al een indeling kunt maken van de teams. 


De benodigde ruimte of beschikbare ruimte voor de sportdag

Nu de aantal deelnemers bekend zijn kan er worden gekeken naar welke ruimte er beschikbaar is en of welke ruimte er nodig is. Dit kan afhankelijk zijn van de grootte van de activiteiten maar ook afhankelijk van het aantal deelnemers.


Bepaal de activiteiten en onderdelen voor de sportdag

Nu de doelgroep, de ruimte en het aantal verwachte personen is bepaald kunnen er activiteiten worden uitgezocht. We bieden diverse sportdag activiteiten aan op onze website. Voor leuke sportdag tips lees dan even verder. 


Bepaal het budget dat beschikbaar is voor de sportdag

Het budget is belangrijk om te weten. Wanneer er weinig budget is moeten er meer keuzes gemaakt worden. Maak keuzes door bijvoorbeeld 1 enorm leuke activiteit te nemen en de rest kleine activiteiten of juist allemaal leuke maar kleine spellen of activiteiten. Wat zijn leuke activiteiten voor een sportdag?

Hieronder een aantal leuke activiteiten voor een sportdag: 


Zeskamp organiseren

Een zeskamp is een strijd tussen meerdere teams die zes spellen gaan spelen en bij elk spel gaan strijden om de overwinning. Per spel krijgen ze een aantal punten en zo strijden ze om de overwinning. 


Bonanza verhuur heeft voor de zeskamp diverse zeskamp pakketten samengesteld.

Voorbeelden hiervan zijn:


Natuurlijk zijn er ook diverse spellen pakketten zelf samen te stellen. Kijk hiervoor bij sport-attracties-en-spellen.


Voetbal dag

Maak er een voetbal dag van! Voetbal is een sport die bijna iedereen graag mag doen of wel eens gedaan heeft! Erg leuk voor jong & oud. Diverse leuke voetbal spellen zijn erg leuk voor een voetbal dag. Naast voetbal zijn er ook leuke alternatieve voetbal sporten! 


Leuk alternatief voor voetbal is om zittend / op de knieën ZEEPVOETBAL te doen! Hilarisch en leuk om te doen met water! 


Kijk voor leuke voetbal spellen hier: voetbal-spellen-attracties


Water spellen of attracties bij een sportdag

Water spelen of water attracties doen het altijd goed tijdens een sportdag! Het leukste is om hiermee te eindigen! De sportdag zit er dan toch op en dit zorgt vaak voor spektakel! Of het nu gaat om een Buikschuifbaan, Tobbedansbaan, Rodelbaan of juist een Balance run van 8 meter hoog, water & pret gaan samen! 


Bekijk alle water attracties en spellen hier!


Springkussens of stormbanen bij een sportdag

Een springkussen of stormbaan is altijd een topper tijdens een sportdag! Wie gaat het snelst over de stormbaan en kan het snelst door, over en om de hindernissen heen!


We hebben een gigantisch aanbod stormbanen! Van 8 tot 160 meter! Wie durft?

Bekijk alle stormbanen hier: stormbanen

Een sportdag voor de kleintjes

Een rustige sportdag met leuke spellen maar niet te moe worden? Houdt het dan eenvoudig door een aantal spellen te huren! Diverse leuke spellen zijn geschikt zoals de XL spellen, Oud hollandse spellen of juist een aantal opblaasbare spellen. 


Bekijk hiervoor ons grote aanbod aan spellenSpel springkussens

Hoe leuk blijft de klassieke Bungeerun? Deze is ook uitdagender te maken door de bungeerun interactief te maken! 


Naast de bungeerun zijn leuke spel springkussens de Sweeper, Klimtoren, Interactief springkussen of de Voetbaldarts.


Niet sportief maar denksport

Tussendoor even niet sportief maar denken! Dat is voor de denkers erg leuke denk "sport". Leuke spellen hiervoor zijn Tangram XL, vier op een rij XL & de  Wandelende AWelke activiteiten passen bij mijn doelgroep? 

Dit is heel belangrijk. De juiste spellen en activiteiten bij de juiste doelgroep vinden. Zo is het niet verstandig om voor kinderen in groep 1 & 2 een zeskamp artikelen te huren. Een normaal springkussen is voor deze kinderen veel beter. 


Een passende activiteit maakt de sportdag. Advies nodig wat geschikt is voor de doelgroep van uw evenement? Bel of mail ons dan voor een advies. We helpen u graag!
Waar moet ik op letten bij het organiseren van een sportdag?

Bepaal de spelregels van tevoren. Zo krijg je ter plekke geen conflict over de regels. Soms moeten regels tijdens het spel veranderd worden doordat de temperatuur of omstandigheden de lengte van het spel veranderen. Bij een warme dag is soms 2 minuten al erg lang. Houdt hier rekening mee in de spelregels en scores. 


Maak een speelschema en zorg dat dit realistisch is. Wanneer het te lang duurt of te snel gaat raken mensen verveelt of juist uitgeput. Dit is soms erg lastig. Advies nodig? Vraag ons dan gerust!


Hoeveel begeleiders of hulp heb ik nodig? Zorg voor voldoende begeleiders! Je kunt bijna nooit teveel ogen op de deelnemers hebben. Vals spelen gebeurt nog al te vaak! 


Denk aan de volgende dingen:

Stopwatch om tijden te klokken.

Megafoon om te wisselen van onderdelen of om iets om te roepen.

Pionnen om een parcours af te zetten.

Emmers voor spellen met water


Daarnaast is een EHBO koffertje tijdens de sportdag altijd handig! Een verzwikte enkel of blessure kan overal natuurlijk gebeuren!


Meer advies nodig? 

Schroom dan niet om contact op te nemen.Foto's van een paar sportdagen waar we aan mee mochten werken